רמת אסטרדיול אצל ילדות

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

05/10/2017 | 20:49 | מאת: תות

שלום רב בבדיקות דם התוצאות הבאות LH קטן מ0.5 IU/L FSH 3.4 Iu/l Estradiol child (E2 low) 67pmol/l כתוב שנבדק פעמיים ילדה בת 8.10 גיל עצמות 8.10 התחילו ניצני שדיים ושיעור עדין מאוד בערווה. גובה 1.40 האם האסטרדיול גבוה מדי? האם מצריך המשך בירור? תודה מראש

תחילת התבגרות לאחר גיל 8 שנים היא נורמלית. בצוע בדיקות לא תורמת דבר ולא מאבחנת דבר. הבדיקות אינן רגישות מספיק ולכן לעיתים כאשר ההתבגרות מתקדמת הבדיקות אינן מגלות זאת.הבדיקות של הבת נמוכות ויכולות להתאים לתחילת התבגרות וגם נראות למצב לפני התבגרות. אין בהן דבר מדאיג. בבנות כאלה בתחילת התבגרות בגיל מתאים אינני מבצע בדיקות, הן אינן תורמות דבר. אני מבצע בדיקות אם השדיים גדלות מהר מאד. אנדוקרינולוג מומחה צריך להחליט אם יש מצב כזה. אחרת תבצעו הרבה בדיקות מיותרות ומעקבים מיותרים

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים