התבגרות מינית בת 8.10

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

27/09/2017 | 23:21 | מאת: תות

שלום רב, ביתי בת 8.10 בבדיקה אצל רופא ילדים אמר שהיא בהתבגרות וקצת הלחיץ אותי... יש ניצני שדיים ושיער ערווה ( עדין מאוד, לא כהה וקשה) אין שיעור בבית השחי או אקנה, גובה 1.39 בדיקות דם תקינות , גיל עצמות זהה לגיל כרונולוגי. שאלותי: מתי צפוי מחזור? כמה עוד תגבה? האם מצב כזה מצריך התערבות? תור לאנדוקרינולוג רק עוד חודש וחצי, כדאי ללחוץ להקדים? תודה מראש

מתי צפוי מחזור? תשובה: אין בעולם חישוב מתי יגיע המחזור. אבל יש מספר רמזים: א) פרק הזמן המהיר ביותר מהופעתניצני שד עד המזור- בערך 20 חודש. ב) בדרך כלל מחזור מגיע כאשר גיל העצמות 12-12.5 כמה עוד תגבה? תשובה: אם מהלך ההתבגרות אינו מהיר מאד ותשובת גיל העצמות נכונה , בגיל עצמות זה בת מגיעה ל 82% מהגובה הסופי האם מצב כזה מצריך התערבות? תשובה: תחילת התבגרות אחרי גיל 8 שנים היא נורמלית לחלוטין, אז אין סיבה להתערב תור לאנדוקרינולוג רק עוד חודש וחצי, כדאי ללחוץ להקדים? אין שום סיבה בעולם ללחץ

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים