תת פעילות בולטת התריס

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

06/09/2017 | 18:16 | מאת: מיטל

הבת שלי כיום בת 6 מטופלת באלקטרוסין שנולדה עקב אי פעילות של בלוטת התריס. בבדיקה האחרונה 4.25 tsh 18.54 t4. היום הבחנתי לראשונה בכמה שעות בודדות בפות. מה הטיפול כדי שלא תהיה התפתחות מינית. כמו כן יש לציין שהיא מאוזנת ולא מפספסת שום כדור. אשמח לחוות דעתך תודה

1) אין קשר בין בלוטת התריס והופעת שעור מיני. 2) את מערבבת שתי מערכות שונות הופעת שעור מיני והופעת מחזור: א) שעור מיני תלוי בבלוטת יותרת הכיליה ואין לו כל קשר להופעת מחזור ב) התברות מינית הגורמת להןופעת מחזור נגרמת על ידי יצור ההורמון הנשי (אסטרוגן) מקורו בשחלות והוא גורם לצמיחת שדיים בשלב ראשון ואין לו כל קשר להופעת שעור. 3) הופעת שעור מצריכה בדיקה אם יש ליקוי בבלוטת יותרת הכיליה. יש לוודא אם הדבר נכון כיוון שיש לכך השלכות בריאותיות

07/09/2017 | 16:50 | מאת: מיטל

אשמח אם תגיד לי איזה בדיקות דם אני צריכה לעשות לה . ולתאם תור בהקדם אצלך במרפאה .

לפני בצוע בדיקות יש לבדוק את הנערה האם אלה באמת שערות מהסוג המופיע לפני הזמן, לראות אם גיל העצמות מתקדם ואם יש האצת גדילה. אם כל הדברים האלה אינם, אין טעם בבצוע בדיקה בדיקה מכוונת לנושא מתבצעת באשפוז יום על ידי הזרקת חומר הנקרא ACTH ובדיקת תגובת יותרת הכיליה לחומר זה. בלי שהילדה תבדק אין הגיון להמליץ על הבדיקה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים