DHEA בדיקת דם עם תוצאה חריגה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

05/09/2017 | 20:21 | מאת: רוני

בתי עברה בדיקת דם וקיבלנו תוצאה חריגה באחד הפרמטרים, אשמח לדעת במה מדובר ועד כמה יש לנו סיבה לדאגה, האם זה נושא שמחייב טיפול ? DHEA SO4 11.41 UMOL/L ( 0.20- 4.60 (.........)*)

05/09/2017 | 20:25 | מאת: רוני

נקודה נוספת שאולי מהותית או שלא , הבדיקה נעשתה כאשר בתי היתה ביום החמישי למחזור

זו אינה הנקודה הקריטית הנקודה הקריטית היא האם יש פגם בבלוטת יותרת הכיליה וכמובן מיעוט נתונים כזה אינו מאפשר לתת אבחנה או כיוון ברור אם לא בצעו כל מה שהזכרתי כדאי לבצע תבחין סינאקטן (ACTH) בהקדם

1) חשוב לדעת בת כמה הבת 2) מה הסימנים שהביאו לכך שיבדקו חומר זה 3) אילו עוד בדיקות נלקחו עם חומר זה האם נבדקו 17- הידרוקסי- פרוגסטרון ואנדרוסטנדיאון 4) האם נבדק גיל עצמות? השאלה הראשונה אינה האם זה נושא שמחייב טיפול אלא מה הסיבה לכך ולפי האבחנה ניתן לענות על ההמשך. חייביפם לדעת האם יש תקלה ביותרת הכיליה היכולה לגרום ליצור מוגבל של הידרוקורטיזון העוזר לנו להשרד בעת מחלה קשה? או שהוא ממקור אחר שעלינו לחפשו ברור מסודר ורציני יש לבצע בהקדם

07/09/2017 | 07:48 | מאת: רוני

תודה על המענה , מאוד נלחצתי מהתשובה , להלן השלמה של מידע שברשותי: 1) הבת בת 13 2) רופאת עור ביקשה לעשות בדיקה בשל שכבת עור מעט כהה באזור בית השחי 3) מצ"ב השלמת הבדיקות 4) אינני יודע האם נלקחה בדיקה לגיל העצמות

1) ממצא של שינוי בצבע עור בבית השחי אינו ממצא מספיק 2) אם היו מבצעים צילום כף יד לגיל עצמות היית יודעת כי הולכים למכון רנטגן לבצוע צילום 3) לא מצורפת שום בדיקה. חבל על הזמן, פני לאנדוקרינולוג ילדים 4) לשם אבחנה בשטת זה פונים לאנדוקרינולוג ילדים והוא לא היה מעלה שאלה של התבגרות ומחזור אלא עושה את הברור המתאים

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים