ייעוץ בנוגע לדלקות שקדים חוזרות

דיון מתוך פורום  הומאופתיה לילדים

25/07/2015 | 17:58 | מאת: אלון

אז ככה ביתי בת ה3.5 סובלת תקופה ארוכה מדלקות גרון חוזרות ,עם חום גבוה ושקדים מוגדלים ומודלקים. לפני 4 חודשים התחלנו בטיפול אצל הומאופטית קלאסית כצעד אחרון ונואש לפני ניתוח כריתת שקדים. אז ככה בהתחלה אכן ראינו שיפור מסויים חלקי: הפסיקה לנחור בלילה,התיאבון מעט בשיפור,והמשקל בעלייה קלה. מטופלת בסיליקה 9 וכעת לפני שבועיים ההומאופטית החליטה על עלייה במינון לסיליקה 12 פעמיים ביום. אבל לפני כשבועיים שוב, חום גבוה לילדה עד 39,שיעול נבחני וחוסר תיאבון. נבדקה על ידי רופא ילדים ,(לאחר שראינו שגם תחת הטיפול ההומאופטי אין שיפור ) והרופא ילדים כתב שהשקדים מוגדלים,אדומים ומודלקים. נתן טיפול בסירופ לשיעול ואמר לעשות אינהלציות עם בודיקורט.לאחר יומיים חזרה תשובת משטח גרון שהראתה צמיחה של סטרפטוקוק ושוב מתן אנטיביוטיקה. עדכנו את ההומאופטית,קיבלה את זה בביטול גמור ואמרה להמשיך בשלב זה מתן של הרמדי במשך כל שעתיים!! ,עד החלמה של הילדה. ההומאופטית מצפה תוך מספר חודשים לראות הקטנה של השקדים,למרות האפיזודה הזו של החולי הנוכחי. אשתי כבר חסרת סבלנות ,סקפטית וטוענת שחבל להמשיך בטיפול ההומאופטי ושעדיף כבר להתייעץ עם רופא א.א.ג לגבי ניתוח. אני כבר חסר אונים ולא יודע מה לעשות.האם אכן אפשר להימנע מניתוח? האם יש סיכוי שהשקדים אכן ייקטנו?? בנוסף יש לציין בימים האחרונים הילדה שוב חזרה לנחור.. לאחר שהילדה החלימה,הלכנו לייעוץ א.א.ג שאמר שהוא מעוניין לשלול קודם תסמונת PFAPA והוא לא ממהר לנתח. מה דעתך לאור המקרה הנ"ל?

גם אני לא ממהרת להמליץ על ניתוח, אבל לא מבטלת את הדיון באפשרות הזו. לעתים למרות טיפול הומיאופתי יש צורך לנתח. מציעה שתתיעצו עם אא"ג ולאחר הבדיקה שלו תגבשו דעה

28/07/2015 | 11:13 | מאת: אלון

כפי שכתבתי בהודעה הקודמת,רופא א.א.ג מעוניין קודם לשלול תסמונת PFAPA. התייעצתי עם מומחית לרפואת ילדים נוספת,אמרה שניתן לעשות בדיקת דם לאנטיסטרפטוליזין ורק במידה שהתוצאה גבוהה מאוד מעל 800-900 אז זה אומר שיש סטרפטוקוק בזרם הדם ואז הסבירות היא שאכן מדובר בדלקות גרון חוזרות חיידקיות ורק אז יש מקום לשקול ניתוח הסרת שקדים. יש לציין שלפני שנה וחודשיים בוצעה לילדה כבר הבדיקת דם הזו והתוצאה הייתה 238. מה דעתך?

מנהל פורום הומאופתיה לילדים