גילוי קרצינומה ניורואינדוקרינית

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

07/07/2013 | 11:29 | מאת: דודו

שלום. אבי נושא CLL בגופו מזה כ- 3 שנים ברמה נמוכה סטטית. לאחרונה התקבלה תשובת ביופסיה שאצל אבי יש סרטן מסוג "קרצינומה ניורו-אינוקרינית". לפני 3 ימים קיבלתי פענוח מימצאי PET-CT. אודה לך באם, באופן הגלוי ביותר, תסייעי בידי לפענח/להבין את סיכום המימצאים (ציטוט): "קליטה פתולוגית של FDG בגוש עור של הירך השמאלית וממנו קרניאלית יותר גושים נוספים, כולל אזור המפשעה השיטחית, עומק המפשעה בצמוד לדופן האגן משמאל והשרשרת האיליאקלית המשותפת משמאל, כל אלו יכולים להיות גושים נודלים. קיימת קליטת יתר במיקום אינטראמדולרי בפמור מימין, וכן הגדלה של הטחול עם קליטה מוגברת בו. כפי שתואר בגוף התשובה, קשה להעריך בבדיקה זו אם מדובר בתהליך שאתי גרורתי או שמדובר בטרנספורמציה של ריכטר של מחלת ה- CLL הידועה בנבדק זה. לקורלציה רקמתית". תודתי נתונה מראש. יום נעים.

לדודו ערב טוב, לפי תוצאה של הביופסיה מדובר בקרצינומה נוירואנדקרינית, ולכן לא בטראנספורמציה ללימפומה של ה-CLL. נירא בסבירות גבוהה שמדובר ב-MERCKLE CELL CARCINOMA, אך עדין ישנה אבחנה מבדלת. חשוב לקבל פרטים נוספים מהפתולוג שראה את הביופסיה, כולל האינדקס השיגשוגי של הגידול, וגם ניתונים לגבי מקור. לפי הניתונים הנ"ל ניתן להחליט על טיפול. בברכה, בהצלחה, ד"ר גלסברג

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים