פאראגנגליומה

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

01/08/2008 | 00:27 | מאת: פאראגנגליומה

ד"ר גרוזנסקי שלום רב לפני כחצי שנה בעקבות תאונת דרכים,התגלה בCT גוש גדול,4-19-11 הגוש חבק את השופכן השמאלי לאחר כ3 ביופסיות אשר היו לא אבחנתיות הוחלט לנתח במהלך הניתוח בשל מעורבות ורדי הכיליה בגידול נכרתה גם כיליתי השמאלית,והיה קושירב בהפרדת המזוקלון היורד פתולוגיה תומכת במגלנט פאראגנגליומה בוצע בדיקת MIBG אשר לא הדגימה פיזור איסוף שתן תקין דם בפלסמה תקין אבקש קצת מידע על מהלך מחלה זו בימים האחרונים הנני מרגיש מאין חשמל בכל גופי ובעוצמה במפסעה ימנית האם יכול להתאים לגרורות הנני מוזמן למחלקתך בבלינסון תודה רבה

שלום רב, גידול מסוג פאראגנגליומה הוא גידול נדיר, אשר לפעמים יכול להפריש הורמונים (גידול מפריש) ולעיתים לא להפריש הורמונים (גידול בלתי מפריש). ישנם מספר נתונים מהדוח הפטולוגי אשר חשובים להערכה של מהלך המחלה (כמו אינדקס של פרוליפרציה של התאים, פריצה לתוך כלי דם, נקרוזיס, כד'). ניתן היום לבצע גם בדיקת דם מיוחדת לסמן אשר ידוע בשם כרומוגרנין A, שעוזר מאוד למעקב לאחר גידולים שלא מפרישים הורמונים (צריך רק להפסיק לפני ביצוע בדיקה זו למשך 3 שבועות טיפול מסוג לוסק או גסטרו שניתן בד"כ לבעיות בקיבה).עושים את הבדיקה עם אישור של הקופה בבית חולים בילינסון (במעבדה האנדוקרינית), בהדסה או באיכילוב. חולים אשר אובחנו עם גידול מסוג זה זקוקים למעקב ממושך, גם בהעדר סימנים לחזרה של המחלה. אשמח ליעץ בהמשך, בברכה, ד"ר גרוזינסקי

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים