תוצאות US בלוטת המגן

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

05/04/2008 | 07:30 | מאת: נירית

אני בלחץ. לפני הפגישה עם רופא המשפחה שלי הייתי רוצה לדעת מה זה אומר.... בלוטת התריס בגודל תקין, מרקם בהדיות תקינה. אונה ימנית בעובי 1,8 ס"מ רוחב 1,6 ס"מ אונה שמאלית בעובי 1,5 ס"מ, רוחב 1,6 ס"מ. איסטמוס הודגם תקין. באונה ימנית מספר קשריות, הגדולה 1,1 ס"מ בציר האורכי ובה הסתיידויות עדינות. קשרית נוספת קטנה בגודל 5 מ"מ ציסטית עם מרכיב קטן מוצק. באונה השמאלית קוטב תחתון קשרית בקוטר 7 מ"מ לא הומוגנית עם הסתיידויות קטנטנות. בדופלר - צבע, זרימות היקפיות בלבד.בלוטות רוק- תת לסתיות הודגמו תקינות. לא הודגמה לימפאדנופאטיה בצוואר הקדמי. סיכום: ממצאים כמתואר בבלוטת התריס תואמים ל- MNG. האם זה מסוכן? האם זה מעיד על גידול ? מה זה בכלל ? מודה מראש על תשובתך נירית

נירית, שלום, קשרים בבלוטת התריס ניתן למצא בכחצי מהחולים שעושים סונר צווארי. רובם הם שפירים. בהעדר גורמי סיכון לסרתן בבלוטת התריס (כמו לדוגמה טיפול קרינתי לצוואר בעבר, או סיפור משפחתי), הסיכוי שמדובר בגידול ממאיר הוא מאוד נמוך. אני ממליצה לבקש מהרופא המשפחה הפניה לרופא אנדוקרינולוג להמשך מעקב וטיפול. בברכה, ד"ר גרוזינסקי

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים