קישרית באונה השמאלית של התימוס

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

10/07/2012 | 19:55 | מאת: שירה

ד"ר שלום רב, בעלי בן 56. עקב מפרצת של האורטה הביטנית הוא מבצע פעם בשנה לערך C.T. בטן/אגן כמעקב. כעת, ביצע בעלי C.T. בטן-אגן וכן בוצע גם C.T. חזה (התבקש בטעות משרדית גם C.T. חזה) ובאופן אקראי זה התגלה הממצא כדלהלן: בתי השחי שמורים. המיצר תקין אך קיימת קשרית בקוטר 6 מ"מ באונה השמאלית של התימוס. הלב בגודל תקין. הריאות נקיות. אזור המעבר חזה/בטן כולל הסרעפת, הפלוירה והסינוסים הקוסטופרניים ללא סטיות. בסיכום של ה-C.T. זה לא הוזכר, אלא עניין המפרצת הביטנית בלבד. ברצוני לציין כי בשנת 2009 בוצע C.T. אנגיו גם כמעקב אחר המפרצת+ווסקוליטיס וכדלהלן: אין עדות להגדלת קישריות לימפה במיצר. בשערי הריאות, בבתי השחי או באיזורים העל-בריחיים. לא הוזכר התימוס, האם זה אומר שהיה כבר ממצא ו/או שאז עדין לא היה הממצא ומה זה אומר בכלל. מה עליו לעשות? מה זה אומר? האם זה מסוכן? האם עפ"י הסתכלות בצילוםמ ה-C.T. אפשר לדעת באם זה מסוכן? מצריך ניתוח? אנא אם אפשר לענות לי על שאלותיי מכיוון שאני מאד מודאגת. לציין כי בעלי מעשן. תודה מראש. בברכה

10/07/2012 | 20:01 | מאת: שירה

שאלה נוספת בבקשה: בעלי ביצע בשנת 2009 ו-2010 צילום רנטגן של בית החזה ישר +צדדי והיה תקין. שאלתי האם במידה והיתה הקישרית הנ"ל כבר אז האם ניתן היה לראות זאת גם בצילום רנטגן? תודה מראש

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים