טיפול לגידולים נוירואנדוקריני

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

03/06/2012 | 21:06 | מאת: נעמי

בעלי עשה מיפוי pet - ct ועל פי מימצאי הבדיקה קיימת מחלה עשירה ברצפטורים לסומטוסטטין. ברום הבטן נראו 3 גושים, בפרנכימת הכבד נראו לפחות 5 מוקדי קליטת יתר כעדות לפיזור משני וקיימת קליטה מוגברת דיפוזית בבלוטת התריס. האם גידולים אלה סרטניים? איך מטפלים בהם?

שלום רב, הייתי רוצה לדעת יותר פרטים על מחלת בעלך. בעקרון, ברגע שישנה מחלה גרורתית לכבד- נירא שמדובר במחלה ממארת. ממליצה לדבר עם הרופא המפנה את בעלך לבדיקת ה-PET-CT כדי לקבל הסבר מפורט כולל על המשך טיפול. קליטה חיובית (כמו במקרה של בעלך) מאפשרת טיפול באנאלוגים לסומטוסטטין כולל טיפול ראדיואקטיבי. בברכה, ד"ר גרוזינסקי

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים