נגישות
נגישות

כרומוגרנין A גבוה וחשד לגידול NET בלבלב

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

08/02/2012 | 21:19 | מאת: אמיר

שלום ד"ר גרוזינסקי היקרה, אני בן 23.בעל מבנה גוף מרפנואידי עם PFO בלב. סובל כבר תקופה ממושכת מהתסמינים הבאים: התקפי "פלאשינג" בעיקר בבטן/חזה/צוואר, פסים אדומים בקפלים בבטן או בשורש כף היד שמופיעים לסירוגין ונעלמים תוך מס' דקות. נוסף על כך סובל מאקנה קשה וממושכת שלא מגיבה לכל הטיפולים, רגישות לזיהומים וכד'.לאחרונה כאבים בעצמות, התקפי פלפיטציות, עייפות ניכרת וחוסר תיאבון משמעותי, נשירת שיער מאסיבית וחיוורון. בבדיקות מעבדה נמצאו הערכים החריגים הבאים: DHEAS גבוה- 20.1,בילירובין גבוה- 2.2 (רובו בלתי ישיר), גלוקוז בצום מעט גבוה- 102, כרומוגרנין A גבוה- 103ננוגרם למיליליטר (בבדיקה קודמת מ-05/11 התוצאה הייתה 91), אנדרוסטנדיון מעט גבוה- 2.92, איסוף שתן ל- 17 קטוסטרואידים חיובי לדהידרואפיאנדרוסטנדיון (תוצאה 2.4) ול- pregnanediol (תוצאה 2).יש לציין כי בכל בדיקות ההדמייה שביצעתי עד כה (כולל GA-68 DOTATOC PET CT מדצמבר 2010) אין עדות לגידול נוירואנדוקריני. אשמח לשמוע את חוות דעתך בנושא וכיצד עליי להשלים בירור? האם ייתכן ויש לי גידול NET כחלק מתסמונת גנטית? תודה ואשמח לקבל תגובה בהקדם!!!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, עברת בירור מקיף, ואני חושבת שזאות לא הפעם הראשונה שאנחנו מתכתבים. הסבירות לגידול נוירואנדוקריני אצלך היא נמוכה מאוד. כרומוגרנין A ברמה מעט מוגברת היא לא אבחנתית. זאות בדיקה לא ספציפית. ממליצה על המשך מעקב רופא המטפל. בברכה, ד"ר גרוזינסקי

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים