סרטן הלבלב

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

23/08/2011 | 08:19 | מאת: רוחמה

אבי בן 81 , מעשן , אובחן כחולה neuroendocrine carcinoma גרורתי ממקור לבלב ki67 100% התלבטנו לגבי מתן כימותרפיה והחלטנו לנסות טיפול אחד ,הוא קיבל טיפול כימותרפי מסוג carboplatin+ vp 16 באשפוז במשך 3 ימים ונקבע לו המשך טיפול לעוד 3 שבועות. עלי לציין שלאחר הטיפול סבל מהקאות ,בחילות ,חולשה וחרדות. אנחנו עדיין מתלבטים לגבי המשך הטיפול, מה היתרונות והחסרונות במצב זה?

רוחמה, שלום, לפי מה שכתבת לי, מדובר בגידול מאוד אגרסיבי, ולכן אם מדברים על טיפול, בהעדר אפשרות של ניתוח, ניתן לתת טיפול כמוטראפי כפי שאביך מקבל. טיפול זה יכול לעזור. צריך אבל לשקול תמיד את העיתרונות והחסרונות, ובמידה שהטיפול בלתי נסבל מבחינת תופעות לוואי, ניתן להפסק או לדחות אותו. בברכה, ד"ר גרוזינסקי

29/08/2011 | 21:04 | מאת: רוחמה

מהם היתרונות והחסרונות במצב זה ?

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים