בעיה באדרנל?

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

12/08/2011 | 22:54 | מאת: גלעד

שלום אני בחור בן 37 מזה כמה שנים סובל מחולשה, כאבי שרירים ונוקשות בשרירים , כאבי ראש ועיניים יבשות. בחודשים האחרונים התופעות מאוד החריפו ויש ימים שאני ממש תשוש ויושב שעות כמעט "זומבי". לפני כן הייתי עוסק הרבה בספורט רץ חצי מרתון וכו'. עד כה כל בדיקות הדם השגרתיות ( ספירה, שקיעה = 4 כימיה תקין סוכר תקין וכו' ) וגם הראומטיות RF ANA CRP אימונואלקטרופורזיס אימונוגלובולינים וכו' היו תקינות בבדיקת ראומטולוג לפני שנה הוא אמר שאין הסבר ראומטי ואולי זה סוג של תסמונת העייפות הכרונית או הסבר אחר ונעקוב.בדיקת נוירולוג תקינה. רופא המשפחה מוטרד מהחולשה הגוברת שלי בעת האחרונה ונתן לי השבוע בדיקות אנדוקריניות. התור לאנדוקרינולוג בעוד כחודש. בבדיקות TSH T3 T4 פרולקטין LH FSH טסטוסטרון IGF1 הכל בנורמה די במרכז קורטיזול 500 . אבל רק ערך אחד בקצה התחתון של הנורמה DHEA dhea sulphate = 3.31 umol/l והנורמה ( 2.8-15.2 ) זה ערך נמוך ומחיפוש באינטרנט הבנתי שזה נמוך ביחס לגילי 37 ואני מניח שערכי הנורמה של הקופה כוללים גם אנשים מבוגרים יותר. יתרה מכך, ומסתבר שלפני 5 שנים כשהופיעה לראשונה חולשה בדקו לי DHEA ואז התוצאה היתה 7.2 שזה באמצע הנורמה ולא 3.3 כמו עכשיו. שאלה 1. האם לדעתך הערך של ה DHEA הוא נמוך ובעייתי ודורש בירור? איזה בעיה זאת יכולה להיות? 2. במידה והוא נמוך האם ערך זה והירידה החדה בו בשנים האחרונות יכולים להסביר את החולשה וכאבי שרירים שגברו מאוד בחודשים האחרונים? תודה רבה על העזרה

שלום רב, אין כול משמעות לרמת DHEA-S תקינה נמוכה בבחור בן 37. אין קשר בין זה לבין כול התופעות והתלונות שאתה מציין. בברכה, ד"ר גרוזינסקי

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים