המשך בדיקות

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

06/05/2011 | 17:46 | מאת: יניב

שלום ד"ר! בהמשך להתייעצותי עימך (מס' הודעות למטה), פגשתי אנדוקרינולוגית במרפאת הקופה, החליטה לבצע בדיקות חוזרות עקב היפופוספטמיה. הבדיקות בוצעו ללא טיפול תרופתי: CALCIUM 10.03 mg/dl PHOSPHORUS 3.15 mg/dl (עלה לנורמה) PROTEIN-TOTAL 9.2 g/dl ALBUMIN 5.32 g/dl (אוכל רגיל ולא משתמש בחומרים חלבוניים) GLOBULIN 3.9 g/dl GLOBULIN GAMA 18.8 % (גלובולין אלפא 1,2 וביתא תקינים). TSH 0.99 mIU/L (ירד מ-3.06) T3- FREE 6.3 pmol/L T4- FREE 20.6 pmol/L PTH 60.5 ng/L VITAMIN D (25-OH) 45.1 nmol/L עד כאן לדעתה אין בעיה בבלוטת התיראויד או בפרה-תירואיד. הוחל טיפול בויטמין D לחודש(לכולנו יש קצת נמוך אבל שיהיה...) המליצה על ביקורת בעוד חודש וחצי (כשיהיו תוצאות כרומוגרנין A ואיסוף שתן לקטכולמינים). פעמים שאני עדיין חש שלא בטוב, גלי חום, פלפיטציות שיכולות להעיר אותי בלילה. בדיקת איסוף השתן הגיעה היום ולהלן תוצאותיה: NOREPI- URINE SAMPLE 51.0 ugr/grCrea EPINEPHRINE-U SAMPLE 917.0 ugr/grCrea DOPAMINE- U SAMPLE 327 ugr/grCrea METANEPHRINE \CREA  בעבודה CREATININE- U SAMPLE 80.10 mg% לציין שהאיסוף התבצע ביום ראשון במשך 8 שעות מרגע התקף כמתואר לעיל. כמות שתן 1250cc ב-8 שעות. שמתי לב שרמת האפינפרין גבוהה פי 20 (??) האם יש מקום להמתין חודש עם הנתונים הנ"ל או לפנות שוב, אני ממש מרגיש לא טוב בימים האחרונים. דרך אגה הרופאה טסה לחו"ל לחודש.. אודה להמשך חוות דעתך בנושא. שוב תודה מראש! שבת שלום! יניב

שלום רב, ממליצה להתיעץ עם הרופא האנדוקרינולוג לגבי תוצאת האיסוף, בד"כ חוזרים פעם נוספת על הבדיקה. בברכה, ד"ר גרוזינסקי

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים