גידול נוירואנדוקריני במעי דק עם ממצאים בכבד

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

29/04/2011 | 05:08 | מאת: יוד

שלום, אבי עבר לאחרונה כריתת חלק מהמעי הדק לאחר שנתגלה גידול שחסם את המעי במהלך הניתוח: • נותח דחוף עקב תמונה קלינית של חסימת מעיים • בוצעה כריתה של כ-90 ס"מ מהמעי הדק • ב CT ובניתוח נראו ממצאים משניים (גרורות) מרובים בשתי אונות הכבד תשובה פתולוגית סופית: • NEUROENDOCTINE CARCINOMA • שולי כריתה חופשיים מהגידול • הוצאו 5 קשרי לשד – באחד מהם גרורה השאלה שלי היא מה עושים מכאן? ההמלצה היתה להמשך טיפול בקהילה (אונקולוג) ובדיקה אנדוקרינית אשמח עם תעשי לי קצת סדר - ומה הם השלבים המומלצים לגשת לעניין בנוסף - כשהתקשרנו לקבוע תור למכון האונקולוגי נאמר לנו כי "הם יצרו קשר ברגע שהבדיקה הפתולוגית תגיע אליהם" - אני מתוסכל ומרגיש חסר אונים מול מה שנראה לי התנהלות איטית מדי

02/05/2011 | 15:44 | מאת: WDNEC

קיבלנו את הדו"ח הפתולוגי: Well Differentiated Neuroendocrine carcinoma הגידול חודר את השרירית וסובסרוזה, מגיעה קרוב מאוד לסרוזה אך לא פרוץ אותה. נספרו כ 2 מיטוזות ל HPF 10 בצביעה ל Ki67 נצבעו כ 2-3% מתאי הגידול אין לראות גידול בתוך החללים הוסקולרחים בקשר לימפה אחד (מתוך 5) נראו גרורות של קרצינומה

שלום רב, מדובר בסה"כ בגידול נוירואנדוקריני ממקור מעי הדק גרורתי לכבד. האם לאבא היו לפני הניתוח או כעת תלונות של שלשולים, גלי חום, הסמקה? חשוב מאוד להשלים מספר בדיקות: - בדיקת דם בצום וללא תרופות מסוג לוסק, לנטון כד. (לפחות 3 שבועות ללא טיפול זה) לרמת CHROMOGRANIN A, NEURON SPECIFIC ENOLASE - איסוף שתן 24 שעות -5-HIAA תוך דיאטה מתאימה - בדיקת הדמיה לגילוי נוכחות קולטנים לסומטוסטטין ע"ש GALLIUM68-DOTATOC-PET-CT לפי התוצאות יש להחליט על המשך טיפול, ובסה"כ פרוגנוזה היא יותר טובה לאור KI67 נמוך. ממליצה על המשך טיפול במסגרת של מרפאה מומחית לטיפול בגידולים נוירואנדורינים, יש בבילנסון 0מסגרת של אנדוקרינולוגיה וניתן לקבוע תור במספר 03-9377182, או בהדסה. בברכה, בהצלחה, ד"ר גרוזינסקי

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים