שאלה בדיקות

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

18/04/2011 | 13:53 | מאת: יניב

שלום רב ד"ר! אני בן 21, ברקע יתר לחץ דם מזה כשנה שעבר בירור נרחב מאוד ולא העלה ממצאים..(יציאה משירות קרבי תחת פרופיל 21). הבירור כלל איסופי שתן לקטאכולמינים וכו' שיצאו תקינים (נעשו תחת טיפול תרופתי). מטופל בביתה בלוקרס, חוסמי אייס ומשתנים במינונים מקס'. קשה לאזן את לחצי הדם. מזה כחודשיים לא נוטל טיפול תרופתי. קיים איזון טבעי (ככל הנראה "גלים" של עליות ל"ד). בשבוע האחרון חשתי שלחצי הדם עולים שוב, גלי חום ואי סבילות לחום. ביצעתי עוד מס' בדיקות ולהלן תוצאותיהן: 1. TSH 3.06 mIU/L 2. T3- FREE - 6.6 pmol/L 3. T4- FREE - 21.3 pmol/L כמו כן בבדיקת שתן- ERYTHROCYTES-U STRIP 20 RBC/microl PROTEIN- U STRIP 50 mg/dl ובנוסף- PL. RENIN ACTIVITY 5.9 ngAngI/ml/ קורטיזול ואלדוסטרון תקינים.. 17-OH-PROGESTERONE 10.6 nmol/L אני סובל מגלי חום, הזעות לילה...ובקיצור ממש לא נעים! האם יש קשר בין הבדיקות או שתפקודי בלוטת התריס בנפרד למעגל הכלייתי סביב הרנין הגבוה כסיבה אפשרית ליתר לחץ דם? לציין שבוצע CT בטן ואגן תקין לפני מס' חודשים. גסטרו+קולנו לחיפוש קצינואיד תקין. הומלץ ביצוע PET CT עם אנאלוגים. לא נבדקו נוגדנים לבלוטת המגן. היום קיבלתי את יתר הבדיקות דם הכלליות- חריגה רק בזרחן- 2.39 (מעט נמוך) וכולסטרול נמוך. לציין שאני סובל מתסמינים שלא פקדו אותי בעבר כמו לחות בידיים, גלי חום, דפיקות לב חזקות וכו' (מס' אירועי SVT ללא סיב הולכה לא תקין). אבל הדבר שבהחלט הכי מציק לי וכבר קבעתי תור לרופא עיניים פרטי עוד מלפני שביצעתי את הבדיקות כי לא חשבתי שיש קשר (עכשיו שקראתי באינטרנט אני מבין שקיים)- הוא ירידה חדה ברייאה (טשטוש, בעיית התמקדות בראייה, שריפה ותחושת דלקת ואודם בלחמיות העיניים). טרם נבדקתי בעניין. על מה מרמזת הרמה של ההידרוקסיפרוגסטרון? אני אפנה לנפרולוג בעניין בדיקות השתן ולציין שרמת הרנין שנבדקה בוצעה ללא טיפול תרופתי במשתנים (הפסקה של 4 חודשים מטיפול תרופתי). אודה לחוות דעתך בעניין. האם יש מקום להרחבת בירור אנדוקריני בחיפוש אחר משהו כל כך נדיר (כמו שאמר לי פנימאי בכיר שבדק) או להשלים עם יל"ד בגיל צעיר והסימפטומים הנ"ל?

18/04/2011 | 14:01 | מאת: יניב

שכחתי לציין שנבדק כרומוגרנין A והתוצאה הייתה 49. אני מתכנן לפנות בעזרת קשרים אישיים (התורים רחוקים מאוד) לפרופ' צופיה איש שלום מרמב"ם משום שאני מרגיש שאני עובר בין המון רופאים (נפרו, פנימאי, גסטרו...) אבל אף אחד לא מתכלל את כלל הנתונים ומחפש שורש שמצמיח את כל הבלגן הזה בגילי הצעיר. חג שמח!

שלום רב, בד"כ סיבה אנדוקרינית להתקפים של עליית ל"ד הם גידולים נדירים מסוג פיוכרומוציטומה. בקרצינואיד (גידול נוירואנדוקריני נדיר גם), יכולים להופיע עליות וירידות בלהצי הדם, אך בד"כ בזמן קיום מסה גידולית משמעותית. לא ראיתי תוצאות של איסופי שתן 24 שעות לקטכולמינים, מטאנפרינים, VMA ו-5HIAA (כעת שאתה ללא טיפול תרופתי, מומלץ לבצע איסוף שתן זה, תוך דיאטה מתאימה). לא ידוע לי על קשר בין רנין לחריגה הקלה בתוצאת בדיקת תפקודי בלוטת התריס. הייתי ממליצה לך לחזור על בדיקת דם ל-TSH, FT4, FT3 ולבקש שיבצעו אותה במעבדה אחרת. ממליצה לך יעוץ מסודר של אנדוקרינולוג ושל מומחה ליתר לחץ דם (נפרלוג). בברכה,בהצלחה, ד"ר גרוזינסקי

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים