עזרה בבקשה בפיענוח FNA

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

11/04/2011 | 00:11 | מאת: אביטל

לרקע: אונה שמאלית - מדובר בקשרית היפואקוגנית בגודל 25*42*47 מ"מ הקשרית תופסת כמעט את כל נפח האונה וגורמת לסטייה של כלי דם גדולים שמאלה. אין לראות ממצאים מוקדיים נוספים. איסטמוס אינו מעובה. אונה ימנית תקינה. (עפ"י US). לפי CT: גוש הטרוגני 50*38*39 באונה שמאלית של בלוטת התריס עם לחץ קל וסטיית הקנה לכיוון הקונטרא לטרלי. תוצאות ניקור:קולאיד דליל, קבוצות של תאים פוליקולריים חלקם בסידור סולידי ועם שינויים דגנרטיביים, פוליקולים שלמים רובם במבנים קטנים ובינוניים ומקרופגים עם פיגמנט. זפק קולואידי עם דימום. קבוצה 2. לציין שהיני בת 24 ורק בשבועיים האחרונים (כחודש לאחר מציאת הגוש באופן מקרי ב CT) הוא "יצא החוצה" והחל להפריע, בנוסף התפחו בלוטות הלימפה בבית השחי ובצוואר בשני הצדדים. אודה על תשובתך לגבי בדיקת FNA כי אני ממש בלחץ.. תודה

11/04/2011 | 11:21 | מאת: אביטל

שבשבוע האחרון שלשולים מימיים מדי יום ולפעמים יותר מפעם אחת. כמו כן, חוץ מנפיחות בבלוטות הלימפה הן מאוד כואבות.

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים