קר

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

15/03/2011 | 14:31 | מאת: רינה

15/03/2011 | 14:33 | מאת: רינה

לפני מספר ימים עברתי ניתוח כריתת בלוטת מגן ודיסקציה צוואית מימין עקב גידול מודלרי, בניתוח נמצא גוש נוקשה בגודל 1 סמ באונה ימית של הבלוטה, ברוך השם הניתוח עבר בשלום ושוחררתי להמשך החלמה עד למעקב והוצאת התפרים בעוד מספר ימים. עם תוספת של 100 מ:ג אטרוקסין ותוספת קלציום . שאלותי הן מה צריך להיות המשך הטיפול? מבחינה אונקולוגית, אדנורקינית , והאם יש צורך ביעוץ גנטי? האם קרצינומה מדולארי היא מחלקה של בלוטת התריס בלבד? תודה על תשובתכם

לרינה, שלום, תודה על פנייתך, את לא כתבת לי את גילך, שזה קשור לתשובה לגבי צורך ביעוץ גנטי. קרצינומה מדולרית של בלוטת התריס (MTC ) זה סוג נדיר של סרתן של בלוטת התריס אשר ברובו הוא לא משפחתי,אך לפעמים הוא יכול להופיע כחלק מתסמונות משפחתיות, ואז בליווי של גידולים אחרים. את זקוקה למעקב מסודר, מומלץ במסגרת של מרפאה לגידולים נוירואנדוקרינים, כמו שיש לדוגמה בבילינסון, במסגרת של מרפאה אנדוקרינית (03-9377182). בד"כ, עם הוצאת הגידול בשלמותו, ובמקרה שהסמנים לגידול (קלציטונין ו-CEA בדם) שליליים - הפרוגנוזה היא מצויינת, ומבראים מהמחלה. ממליצה על מעקב מסודר, בברכה, אשמח לעזור בהמשך, ד"ר גרוזינסקי

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים