חשש לקרצינואיד

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

18/01/2011 | 14:00 | מאת: יעל

בבדיקת HIAA-5 שערכתי התגלו ערכים גבוהים מהנורמה (הרופאה כתבה מוגבר 50%). ממתינה למיפוי רצפטורים לסומטוסטטין. סובלת מגלי חום, כאבים ודימומים. חשד לציסטות בכבד. נקבע לי תור למיפוי רצפטורים רק בעוד חודשיים ואינני יכולה להמתין זמן רב כל כך - האם ישנה אפשרות לביצוע הבדיקה באופן פרטי? גרה בירושלים. אשמח לפרטים. תודה, יעל

שלום רב, ניתן לבצע את הבדיקה באופן פרטי, אך היא יקרה מאוד ולכן לא חושבת שצריך לבצע אותה באופן פרטי. ממליצה לבצע בדיקת Ga68-DOTATOC-PET במקום המיפוי - זו בדיקה באותה עלות, עם רגישות פי 3 יותר גבוהה. ממליצה גם לחזור על איסוף שתן 24 שעות ל-5-HIAA בתנאים נכונים (ישנה דיאטה מיוחדת שצריך לשמור יממה לפני ותוך כדי האיסוף - אנא להתיעץ עם הרופא המפנה), בברכה, ד"ר גרוזינסקי

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים