תוצאה

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

24/11/2010 | 18:26 | מאת: לילי

עשיתי בדיקת כרומוגרנין לאחר שלקחתי תרופה לדיכוי מיצי קייבה והתוצאה של הבדיקה 271.45 האם זה גבוה מאוד האם יש סיכוי שלאחר הפסקה של הכדורים לקיבה אייחוס הערכיים ירד תודה באם תענו

24/11/2010 | 19:08 | מאת: לילי

שחכתי לציין שאני אחרי ניתוח של קריטת זנב הלבלב איסוף שתן של 24 שעות היתה בנורה יש לי אדמומיות לצידי האף האם יש קשר למחלה תודה שוב על הסבלנות

שלום רב, לצורך ביצוע בדיקת כרומוגרנין A צריך להפסיק טיפול בתרופות ממשפחת ה-PPIs (כמו אומפרדקס, לנסופרזול, לוסק, לנטון, כד',)כ-3 שבועות לפני הבדיקה, או תרופות מסוג חוסמי H2 (גסטרו, זנטק, כד) כ-3 ימים לפני הבדיקה. טיפול בתרופות מסוג זה יכול לגרום לעליה של CGA לרמה של 270. אין להפסיק טיפול זה במקרה שאת סובלת מגידול בלבלב מסוג גסטרינומה, ולכן חשוב להתיעץ לפני ביצוע הבדיקה עם הרופא המטפל. בברכה, ד"ר גרוזינסקי

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים