הסבר לתוצאת US בלוטת המגן

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

18/11/2010 | 21:14 | מאת: רבקה

שלום, בתקפה האחרונה אני חשה מחנק ולפני כשבועיים רגישות בצוואר בצד ימין מלווה בכאבים (כמו שנתפס הצוואר). הופנתי ע"י רופא אורטופד ל-US צווארי ואלו הממצאים: בלוטת המגן: מידות הבלוטה: בגדר התקין מימין משמאל. האונה הימנית מוגדלת, העוב 2.1 מ"מ הרוחב 2.2 מ"מ האונה השמאלית מוגדלת העובי 2 מ"מ, הרוחב 2 מ"מ. האיסתמוס-העובי 4 מ"מ מרקם הבלוטה: לא הומוגני, באונה הימנית הודגם מוקד אוקוגני בלתי הומוגני במידות 1*2 ס"מ בעל גבול, דיר, אוואאסקולרי המרקם: מעורב הסתיידויוית: איו נוכחות קשרי ליפה: משני הצדדים קשרי לימפה קטנים בודדים עד מידה של כ 1.6 ס"מ. צורה: מעוגלת ליבה שומנית: לא אוואסקולרי הסתיידויות: אין בדיקה על קול של בלוטה PAROTIS - הבלוטה בגבולות וצורה וצורה תקינה - הומוגני-דו צדדי. בדיקה של בלוטה SUB-MAXILARI הבלוטות בגבולות וצורה תקינה דן צדדי-תקין. אודה מאוד להסבר ה-US ממצאי בלוטת המגן וקשרי הלימפה

שלום רב, השאלה לא קשורה לפורום זה, אנא לפנות לאנדוקרינולוג בק"ח או לפורום לאנדוקרינולוגיה, בברכה, ד"ר גרוזינסקי

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים