גוש באדרנל השמאלי

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

11/10/2010 | 12:00 | מאת: דוד

ב CT ע"ש מותני נמצא ממצא לוואי -גוש באדרנל שמאלי. מה זה אומר ואיך אפשר לדעת אם הוא ממאיר או לא . מה הם דרכי הטיפול ? תודה.

שלום רב, גושים באדרנל הם ממצא יחסית שכיח בבדיקות הדמיה מסיבות אחרות. מבחינת האם הגוש ממאיר או שפיר, חשוב לדעת מה הוא גודלו, האם הוא הומוגני, ללא הסתידויות, ובד"כ בתשובה של ההדמיה מסכמים האם מדובר קרוב לוודאי באדנומה (גוש שפיר) או בגוש חשוד. ממליצה להתיעץ עם אנדוקרינולוג, בברכה, ד"ר גרוזינסקי

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים