קשריות בבלוטת התריס

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

03/04/2008 | 10:40 | מאת: שושי

אני סובלת מהיפותירואידיזם שהתגלה במהלך ההריון הראשון שלי, לפני כשנתיים. מאז אני נוטלת אלטרוקסין וסה"כ מאוזנת (אף כי בבדיקה האחרונה ה- TSH היה 6.75 ולכן העליתי את מינון האלטרוקסין מ- 50 מ"ג ל- 75 מ"ג. אני שוקלת 48 ק"ג). בנוסף התגלה אז בבדיקת אולטרה סאונד נודול בבלוטה בצד שמאל בגודל של כ- 6 מ"מ אך האנדוקרינולוג אמר שנמתין עם הבירור עד לאחר ההריון. לקראת ההריון הבא נשלחתי בין היתר לבדיקות נוגדנים לבלוטת התריס ויצאו התוצאות הבאות: Thyrogobulin- 43.40, Anti Thyroid Peroxid- 1010. כמו"כ עשיתי אולטרה סאונד של הבלוטה והתקבלו התוצאות הבאות: אונה ימנית- קוטר 17 מ"מ, אורך 44 מ"מ. אי הומוגניות קלה של המרקם. קישרית היפואקוגנית, יתכן נוזלית, בגודל 7 מ"מ. אונה שמאלית- קוטר 17 מ"מ, אורך 44 מ"מ. אי הומוגניות קלה של המרקם. קישרית אקוגנית בגודל 6 מ"מ. יש לי תור לרופא רק בעוד שבועיים, ואני מעט לחוצה מהתוצאות. מה זה אומר?? תודה רבה מראש על התשובה

לשושי, שלום רב, חשוב שתגיעי לרופא אנדוקרינולוג, עקב כך שחשוב ביותר שהתת-תריסיות שלך תיהיה מאוזנת לפני ותוך כדי הריון נוסף (הצריכה של אלטרוקסין עולה בהריון, בעיקר בשליש הראשון). מבחינת הקשריות, בהעדר גורמי סיכון לגידול ממאיר של בלוטת התריס כמו טיפול קרינתי לצוואר בעבר או סיפור משפחתי - קרוב לוודאי שהאנדוקרינולוג ימליץ על מעקב בלבד של הקישריות שנמצאו בסונר. בברכה, ד"ר גרוזינסקי

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים