קשריות אולטראסאונד תירואיד

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

09/08/2010 | 19:25 | מאת: עפרה

לפני כשלושה שבועות וחצי עברתי הפסקת הריון בשבוע 24 בשל הפרדות שילייה. בבדיקות דם שבוצעו לאחר מכן התגלו התוצאות שלהלן: T3 Free- 4.24; T4-Free- 14.5 המצויות בטווח הנורמה ו- TSH 0.26 (טווח הנורמה בין 0.35 ל- 5.5). לאור ה- TSH הנמוך נשלחתי ל-US תירואיד שבוצע היום. להלן תוצאותיו: שתי אונות של בלוטת המגן ואיסטמוס בגודל ומרקם תקינים. באונה ימנית הודגמו שלוש קשריות יחסית היפואקוגניות בגודל בין 2-4 מ"מ. באונה שמאלית הודגמו שתי קשריות היפואקוגניות בגודל 3*6 מ"מ ו- 4*7 מ"מ. לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות בצוואר. מומלץ ייעוץ אנדוקרינולוגי. אבקש לדעת מה משמעות התוצאות, האם יש סיבה לדאגה ומה המשך הטיפול הרצוי. תודה

שלום רב, השאלה לא קשורה לפורום זה, ממליצה לפנות לפורום לאנדוקרינולוגיה, או להתיעצות עם אנדוקרינולוג בקופה, בברכה, ד"ר גרוזינסקי

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים