קישריות בבלוטת התריס

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

02/12/2009 | 15:44 | מאת: ליליאנה

שלום אודה על הסבר לגבי הממצאים שקיבלתי היום. בת 45 לא סובלת מכאבים או סימפטומים חריגים. הקשריות התגלו במקרה, כאשר נערך סי.טי. חזה. להלן הממצאים, האם מדובר במשהו סרטני או מדאיג? האם אכן נדרש רק מעקב ללא בדיקה ציטולוגית? תודה רבה. בדיווח בלבד. מידות : אונה ימנית עומק 1.5 ס"מ רוחב 1.4 ס"מ אונה שמאלית עומק 1 ס"מ רוחב 1.3 ס"מ. איסטמוס עומק 0.2 ס"מ מירקם הבלוטה לא הומוגני. באונה ימנית יש רושם של קשרית איזואקואית בגודל 2.1X1.2 ס"מ, בעלת גבולות סדירים, ווסקולרית בשוליים ובמרכזה, אך יכול להיות שמדובר בחלק של המרקם לא הומוגני של האונה. באונה שמאלית נסרקו 2 קשריות 1) קשרית סולידית, לא הומוגנית, תת הדית, בקוטר מירבי כ 0.6 ס"מ, בעלת גבולות סדירים אווסקולרית, בוטב עליון של האונה. 2) קשרית ציסטית בגודל 0.8X1.6 ס"מ בעלת גבולות סדירים, אווסקולרית, בקוטב תחתון של האונה. סיכום: בלוטת התריס אינה מוגדלת, בעלת מרקם לא הומוגני, עם 2 קשריות באונה שמאלית וכמתואר וספק לקשרית איזואקואית או חלק מהמרקם לא הומוגני של בלוטת התריס באונה ימנית. מומלץ על מעקב.

שלום רב, במידה ובדיקת הדם לתפקוד בלוטת התריס תקינה, ממליצה על ניקור תחת סונר מהקשריות שגודלם מעל 1 ס"מ. כמו כן, ממליצה על מעקב אנדוקריני בק"ח. 95% מהקשריות בבלוטת התריס הם שפירים. בברכה, ד"ר גרוזינסקי

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים