גוש באדרנל שמאלי

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

17/11/2009 | 10:27 | מאת: איילת

שלום, בעלי בן 42 וחדש כאבים עזים באזור הכליה. בבית החולים הפנו אותו לCT ותוצאות הבדיקה לא העידו על אבנים בכליות ולא בדרכי השתן. נמצא גוש בקוטר 1.2 ס"מ בצפיפות (8HU) באדרנל שמאלי, יכול להתאים לאדנומה. מה הכוונה של הצפיפות?, האם זה מעיד על סרטן? אני מאוד בלחץ ותור לרופאה המטפלת יש רק מחר. (התוצאות הגיעו הבוקר בדואר). אודה על תשובה בהקדם. איילת

17/11/2009 | 15:30 | מאת: ד"ר סימונה גרוזינסקי

שלום לך, גושים באדרנלים הם יחסית שכיחים, וברובם שפירים (לא סרתניים). הצפיפות של 8HU היא נמוכה ומתאימה יותר לגידול לא ממאיר (שפיר, לא סרתני). זהוא ממצא מיקרי, קרוב לוודאי לא קשור לכאבים שבעלך סובל, אך צריך להשלים בדיקות לבירור הפרשה הורמונלית מוגברת אפשרית מהגוש. ממליצה על יעוץ של רופא אנדוקרינולוג בק"ח. בברכה, ד"ר גרוזינסקי

20/12/2009 | 08:55 | מאת: גילה

מצאו בסיטי גוש 2.5 ס"מ ועלי להיות במעקב כל חצי שנה סיטי . אמרו שלא מוצאים כרגע את הגוש . האם אפשר לעשות את המעקב באולטרסאונד? האם יש סיכוי שיתהפך הגוש לסרטן? לא הרגשתי טוב בצילום סיטי במהלך הצילום הקאתי כמעט ואחר כך שרפה לי הבטן. גילה

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים