גוש באדרנל ימין

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

08/10/2009 | 01:42 | מאת: שרה

שלום וחג שמח, ב CT שנעשה לי(כמעקב אחר גוש היפודנסי(?)שהתגלה על אדרנל ימין לפני שנתיים בגודל 13 מ"מ ובצפיפות 5 HY) הממצא הנוכחי הוא גוש קטן אובלי בקוטר 10 מ"מ וצפיפות 5 HU . עד שאגיע עם התוצאות לרופא להערכה , האם תוכלי להסביר לי על הממצאים וההשלכות ? האם יתכן שיהיה צורך בניתוח? (לא היתה אפשרות לרופאה הרדיולוגית להשוות את התוצאות לבדיקה הקודמת כי לא היתה בידי.האם חשוב לנסות לאתר אותה?) מודה מראש על תשובתך שרה

שלום לך, חג שמח, לפי ההדמיה האחרונה, נירא שהממצא הגושי באדרנל לא גדל, אולי אפילו קטן בהשוואה לבדיקה הקודמת. כמו כן, הצפיפות שלו נמוגה מאוד, מתאימה לממצא שפיר. בד"כ, כאשר מאובחנים עם גוש באדרנל, בהתאם לממצאים הקלינים (נוכחות של י.ל.ד לא מאוזן, סוכרת, עליה במשקל ואחרים) הבירור כולל בדיקות של איסופי שתן להורמונים מסויימים ובדיקות דם. בעיקרון, אם עברת את הבדיקות הנ"ל ובגוש קטן בבדיקת הדמיה, קרוב לוודאי שלא תצתרכי בירור נוסף, ולא לניתוח. בברכה, ד"ר גרוזינסקי

08/10/2009 | 22:56 | מאת: שרה

תודה הרגעת אותי

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים