קרצינומה מדולרית בבלוטת התריס

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

03/10/2009 | 22:23 | מאת: ראובן

שלום ד"ר מודה על תשובתך. האם על פי הפתלוגיה שטרם קיבלתי של האונה השניה שנכרתה אפשר לדעת אם ישנה עדות למחלה. או שעליי לבצע את בדיקות הדם לקלציטונין, CEA וסונר צווארי מייד לאחר הניתוח השלמת הכריתה. ראובן

שלום רב, לפי התוצאה הפתולוגית מהניתוח השני ניתן לדעת אם ישנה מחלה באונה השניה של הבלוטה או לא. חשוב מאוד לאחר הניתוח להמשיך מעקב של סמנים בדם וסונר, אך לא מיידי, בד"כ לרמות של CLT ו-CEA לוקח מספר ימים-עד מספר שבועות לרדת לתקין, תלוי ברמות שלהם לפני הניתוח. בברכה, ד"ר גרוזינסקי

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים