התפתחות בסרטן הלבלב

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

18/04/2009 | 21:45 | מאת: רבקה

שלום, לאמי קשישה דמנטית בת 86 החלה התדרדרות כללית כולל עליה בסוכר ירידה רצופה במשקל ובלבול/אלצהיימר לפני כשנה וחצי. במקביל התלוננה שהאוכל "לא יורד" לפני כ4 חודשים לקתה בצהבת חסימתית והושתל סטנט שכבר הוחלף למתכתי. האבחנה גידול פטרייתי מראש הלבלב עד התרסריון ה2. התאור מה ERCP הוא שהפפילה גבשושית והתרסריון נראה מסונן. ca19=456 הצואה צהובה ותכופה יחסית. בדיקות תפקודי כבד חזרו לתקן. כרגע ללא כאבים להוציא מהחזה בגלל רזון שוקלת 43 על 1.47 מקבלת אינסולין מלפני 3 חודשים בגלל החמרה בסוכרת. מה לדעתך צפי ההתפתחות? האם ניתן להמשיך טיפול בבית? המלצות תזונה בגלל מגבלות בעיכול? תודה מראש, מצטער על האריכות.

שלום רב, לצערי לא הצלחתי להבין מה האבחנה אצל אמך...? האם מדובר בגידול נוירואנדוקריני של הלבלב? אם לא, מומלץ לפנות עם כל השאלות לרופא אונקולוג-רופא המשפחה. בברכה, ד"ר גרוזינסקי

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים