תוצאות בדיקות דם כרומוגרניןA וגסטרין

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

25/10/2022 | 21:28 | מאת: א.ק.

לאחר שנים של שלשולים וצואה שחורה התבקשתי לבצע את הבדיקות להלן כרומוגרניןA - תוצאה 237. טווח עד 101.9 גסטרין- תוצאה 202. טווח עד 115 אבקש לדעת מה המשמעות ואיך עלי להמשיך מנקודה זו ואילך תודה

שלום רב, הסיבה הכי שכיחה לעליה ברמת כרומוגרנין וגסטרין היא טיפול בתרופות מעכבות חומציות בקיבה מסוג אומפרדקס, לוסק, לנטון, נקסיום ועוד. צריך לברר עם הרופא שהפנה אותך לביצוע הבדיקה לגבי תנאיי ביצוע הבדיקה. אם אכן נוטלים טיפול כזה - במקרה ואפשרי - צריך להפסיק את התרופות הללו לפחות 3 שבועות לפני ביצוע הבדיקה, בצום. כדאי להתיעץ שוב עם הרופא שהפנה אותך לבדיקה, ומה הסיכוי שמדובר בגידול נוירואנדוקריני. בברכה, פרופסור גלסברג

26/10/2022 | 17:58 | מאת: א.ק.

בהמשך לתשובתך, היתה הפסקה של 3 שבועות, למרות שהתבקשתי להפסיק לשבועיים.האם עלי לדאוג? אילו בדיקות נוספות עלי לעשות?

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים