מצב לאחר ניתוח להסרת קרצנואיד

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

18/08/2022 | 08:18 | מאת: דנה

שלום רב. 1. נעשה שינוי במעבדה בסוג פיענוח הבדיקה של כרומוגרנין ל ״קריפטור.״… האם ערך של 35 הוא תקין ? אין לי למה להשוות בגלל השינוי שהמעבדה עשתה בכלי המדידה. 2. אני כשנתיים וחצי לאחר ניתוח להסרת חצי מעי ימני ובלוטות למפה בבטן בשל קרצנואיד, בדיקות פט תקינות - נעשה כל שנה. מטופלת בסומטולין 120. גם אחרי הניתוח הייתה תקופה ללא סומטולין - והיו שלשולים בלתי פוסקים . לא ברור לי על איזה רקע השלשולים הקשים אם למעשה אני נקייה מגידולים. והאם בסיום חמש שנים טיפול בסומטולין אני אחזור לאותו מצב??

שלום רב, לגבי השאלה על כרומוגרנין A, התוצאה היא היתה תקינה. לגבי השלשולים - יש הרבה סיבות להופעת שלשולים במקרה שלך (ללא נוכחות גידול מפריש הורמונים) כולל בעיה בספיגה בעקבות כריתת המעי, הטיפול בזריקה של סומטולין עצמה ועוד. ממליצה לך מאוד לשוחח עם הרופא המטפל בך לגבי אפשרויות שונות לטפל בשלשולים כגון הוספת אנזימים של הלבלב (קריאון), שינוי בתזונה, תוסף כולסטירמין, ועוד. בברכה, פרופסור גלסברג

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים