C t.

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

29/05/2022 | 19:40 | מאת: Moria

שלום רב ד״ר!!בת 27 יש לי שאלה שמסקרנת אותי מאוד. שהייתי ילדה קטנה איזור גיל ה3 עברתי תאונה קלילה ונעשה לי סיטי( לפי עדויות של אמא) במשך השנים עברתי אולי 2 או 3 צילומי רנטגן. בגיל 22 עברתי סיטי חזה ובגיל 26 עברתי סיטי שכלל צוואר ראש חזה. בהתחשב לכמות הקרינה שעברתי , ועצם זה שעברתי בדיקה עם מלא קרינה בגיל כל כך קטן, מה הסיכויים שלי לפתח סרטן עקב החשיפה לקרינה? ראיתי באיזה מאמר שבדיקת סיטי אחת לילדים מעלה את הסיכוי ב24% !!!! האם נתון זה מדוייק? אם הסיכון הכללי שלי לחלות בסרטן למשל הוא 2% אז על הבדיקה שעברתי שהייתי קטנה נוספו לי 24%??? ממש תודה !!!!

שלום, השאלה איננה שקורה לפורום זה, ממליצה לפנות לרופא המשפחה, או לפורום של אונקולוגיה או רדיולוגיה, בברכה, פרופסור גלסברג

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים