גידול נוירואנדוקריני בקיבה

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

23/05/2022 | 16:19 | מאת: קרן

שלום, יש לי גסטריטיס אטרופית בקיבה והיה לי .גידול נוירואנדוקריני שנכרת ­ (type 1 gastric ) האם זה אומר שכל גידול נוירואנדוקריני שיהיה בקיבה יהיה Type 1 או שיכולים להיות גידולים אגרסיביים יותר? האם גידול נוירואנדוקריני מוגדר כגידול סרטני ?

קרן שלום, תודה על השאלה, גידולים הנוירואנדוקרינים של הקיבה יכולים להיות מחולקים ל-3 סוגים, כאשר הסוג שהוא type 1 הוא הכי שכיח. בסוג זה ספציפי המהלך של המחלה בדרך כלל לא קשה ודורש ברוב המקרים רק מעקב. הפיכה לגידול אגרסיבי היא נדירה מאוד. ממליצה על מעקב במרכז או אצל רופא שמתמחה בתחום, בברכה, פרופסור גלסברג

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים