שאלה לגבי קרצינואיד בקיבה

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

31/01/2022 | 17:22 | מאת: אחת שדואגת לאמא

אימי סובלת מגסטריטיס אטרופית במשך שנים. בשלוש שנים האחרונים אובחנה גם מטאפלזיה אינטסטינלית בביופסיה מקיבה. לפני כחודש נעשתה בדיקת גסטרוסקופיה שגרתית שבה נמצאו מספר בליטות (פוליפים) ונלקחו ביופסיות. קיבלתי שיחת טלפון לבוא למרפאה ונמסר שבאחד הפוליפים (3 מ"מ) נמצא גידול מסוג קרצינואיד. הרופא שלח אותנו לבדיקת מיפוי סומטוסטטין וכרומוגרנין ועדיין אין תשובה. הרופא גסטרואנטרולוג טען שהוא יכול לבצע גסטרוסקופיה נוספת ולנקות את כל הקיבה אם יש צורך לכרות פוליפים נוספים. אך באותה נשימה הוא טען שאנו יכולים להחליט להיות מטופלים בבית חולים. ערכתי מספר בדיקות והבנתי שמי שמטפל בגידולים מהסוג הזה הוא אנדוקרינולוג. אך לאור זאת שמדובר בגידול ממאיר לא ברור לי מדוע לא אונקולוג? או כירורג שמומחה למחלות ממאירות של מערכת העיכול? מה התהליך בטיפול? לא צריך בכלל לבצע גסטרקטומי? איזה בדיקות נוספות כדאי לי לבצע כדי לקחת אותה לרופא עם כל הבדיקות מוכנות ביד? מה מידת הדחיפות למצוא לה רופא כאן ועכשיו, האם יש סכנה של שליחת גרורות? תודה מראש

שלום רב, כדאי לקבוע פגישה עם רופא שמתמחה בתחום זה ספציפי, יש יחידות/מרפאות/רופאים שעוסקים בגידולים נוירואנדוקרינים, כמו אצלנו בהדסה (ביחידה לגידולים הנוירואנדוקרינים, במחלקה לאנדוקרינולוגיה). לא כדאי להשלים בדיקות נוספות לפני קבלת יעוץ מסודר. בברכה, פרופסור גלסברג

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים