קשר אפשרי לסרטן נוירואנדוקריני

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

07/12/2021 | 01:59 | מאת: רונית

שלום דוקטור יש לי עליה מתמדת בסמן AFP ללא סיבה .עברתי בירור אצל רופא כבד ו MRCP וסיטי כל גופי ואני עתידה לעבור פט סיטי עם FDG .רציתי לשאול את הדוקטור שהיא המובילה בארץ בתחום גידולים נוירואנדוקרינים האם יש תיאורים של סרטנים נוירואנדוקרינים שמפרישים AFP .נתון זה מאוד חשוב לי לנוכח העובדה שכפי שאני מבינה גידולים נוירואנדוקריניים בדרגת התמיינות טובה לא קולטים FDG תודה רבה

רונית שלום, תודה על השאלה. עלייה ברמת AFP היא לא ספציפית לגידול נוירואנדוקריני. זה לא סמן של גידולים אלה. AFP יכול להעלות על רקע מחלות של הכבד, שחמת, גידולי כבד או שחלות. כדאי להתייעץ עם רופא מומחה למחלות כבד. בברכה, פרופסור גלסברג

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים