גידול בזנב הלבלב שנצפה בmri ולא נצפה באולטרסאונד אנדוסקופי

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

20/10/2021 | 18:40 | מאת: מזל

האם גידול נוירו אינדוקריני בלבלב בגודל 0.8 מ"מ שנצפה בmri וכשנעשה בדיקה של של אולטרסאונד אנדוסקופי לשם הוצאת ביופסיה מזנב הלבלב ולא נצפה הגידול .יכול להיות שהגידול נעלם או שהוא לא נצפה ?

שלום רב, תודה על השאלה. האבחנה של גידול נוירואנדוקריני מבוססת אך ורק על תוצאה של ביופסיה עם לקיחת דגימה מהגידול ואבחנה היסטופתולוגית. ה-MRI יכול רק לכוון לאבחנה הזאת, לפי מרא הגידול. לחלופין, מדובר בממצא קטן, ולכן יש סיכוי שהניקור בזמן ה-EUS "פספס" אותו. בד"כ גידולים נוירואנדוקרינים לא "נעלמים" ספונטני... מומלץ מעקב ובדיקה חוזרת על ידי רופא מומחה עם ניסיון ב-EUS. בברכה, פרופ' גלסברג

06/11/2021 | 19:46 | מאת: יוסי

האם במקרה כזה כדאי לקחת את סרטון ה-EUS (אם נשמר) לחוות דעת נוספת?

שלום רב, בדיקת ה-EUS היא תלוית המבצע. ולכן אין טעם לבצע "רביזיה" של הבדיקה. בברכה, פרופסור גלסברג

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים