תוצאות בדיקת כרומוגרנין a

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

14/04/2021 | 16:08 | מאת: סוזן

אימי עשתה בדיקת דם cromogranin a והתוצאה יצאה 910 mg/ml אשמח לדעת אם זה מסוכן? עשתה עוד בדיקות נוספות שהופנתה דרך רופא גסטרו

סוזן שלום, תודה על השאלה, יש הרבה סיבות לעליה ברמת הכרומוגרנין, השכיחה ביותר היא שימוש בתרופות שמעכבות הפרשה של חומציות בקיבה (כגון לוסק, אומפרדקס, נקסיום וכו) - תרופות אלה צריך בד"ר להפסיק 3 שבועות לפני ביצוע הבדיקה (פרט למקרים של חשד לגידול מסוג גסטרינומה שאז לא מומלץ להפסיקן). כדאי להתייעץ עם הרופא המפנה לגבי זה, בברכה, ד"ר גלסברג

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים