חשד לפאוכרומוציטומה

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

27/02/2020 | 11:10 | מאת: Yr80

שלום בדקו אותי פעמיים,פעם בדם פעם באיסוף עם תוצאות מעל לנורמה. כיוון שאני לוקח בלוקרים לא ניתן לאבחן על סמך תוצאה גבולית מעל לנורמה. אני לא יכול להפסיק בלוקרים כך שאי אפשר לראות אם התוצאה גבוהה יותר ,מספיק לאבחון . איך אפשר לאבחן? תודה

שלום רב, בדרך כלל כאשר יש חשד גבוה לאבחנה של פיוכרומוציטומה, רמות הקטכולמינים מוגברות משמעותית, לפחות מעל פי-2-3 מהנורמה העליונה. כמו כן, תלוי ברמת החשד, ועוד. בהעדר אפשרות להפסיק תרופות שיכולות להפריע לתוצאות של הבדיקות, ממליצה להתיעץ עם הרופא שהפנה אותך לבצע את הבירור, לגבי אפשרויות נוספות של אבחון, לפי רמת החשד. בברכה, ד"ר גלסברג

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים