ממצאי בדיקת MRI בטן

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

20/03/2018 | 17:48 | מאת: מורדכי

אני בן 31 להלן ממצאי MRI בטן צורף בקובץ מה את ממליצה להמשך הבירור ? בדיקות מעבדתיות נוספות? או ניתוח ? בתודה מורדכי

20/03/2018 | 17:58 | מאת: מורדכי

והאם יש צורך גם בבדיקות גנטיות ?

ערב טוב, לא ניתן לראות כאן קובץ מצורף, האם תוכל לציין מה מדווח בתשובה של ה-MRI ? בברכה, ד"ר גלסברג

21/03/2018 | 12:06 | מאת: מורדכי

פרטים קלינים: יתר לחץ דם וכאבי ראש ,במעבדה נורפינפרין ונורמטנפרין גבוהים. טכניקה: ‏בוצעה סריקה של הבטן העליונה, שכללה סריקות ברצפי T2 ‏ו T1 ‏במישורים אקסיאלי וקורונלי. ‏הסריקות מסוג T1 ‏בוצעו לפני ולאחר הזרקת גדוליניום דינמית בשלבים עורקי ,פורטלי ומאוחר. כמו כן בוצעו סריקות T1 ‏בפאזה ולא בפאזה. חלק מהסריקות ברצף T2 ‏בוצעו עם דיכוי שומני. בוצעה גם הפחתה של הסריקות לפני ולאחר ההזרקה (סובטרקציה). ‏אין צילומים קודמים להשוואה. ‏ממצאים: ‏אדרנל שמאל תקין. אקסופיטית מהזרוע הלטרלית המקורבת של אדרנל ימין נראה ממצא קטן, כ 8- ‏* 6 ‏מ"מ עם אות גבוה ב 2T ‏ועובר האדרה לאחר הזרקת ח. ניגוד ‏(סדרה 6 ‏תמונה 31 ‏, סדרה 4 ‏תמונה 32 ‏, סדרה 28-30 ‏תמונה 55 ‏) ‏עקב קוטנו קשה לדון על הנחתה ברצף OOP ‏- קיימת אבחנה מבדלת אך אין לשלול פאוכרומציטומה קטנטנה. לקורלציה קלינית ומעבדתית. ‏ הכבד בגודל תקין הסננה שומנית דיפוזית. מספר ממצאים קטנטנים עם אות גבוה ב 2T ‏, מוגבלים היטב וללא האדרה פתולוגית - קרוב לודאי ציסטות קטנות ‏לא הודגמה הרחבה של דרכי המרה, החוץ והתור כבדיות. ‏כיס המרה נכרת ‏טחול בגבול העליון של הנורמה, 13 ‏ס"מ, עם אות תקין ללא ממצא מוקדי. ‏לבלב ברוחב תקין, עם אות תקין ללא ממצא מוקדי וללא הרחבה של צינור הלבלב. ‏כליות תקינות בגודל ובמיקום מרכזות סימטרית ללא הידרונפרוזיס, ללא ממצא מוקדי. ‏רטרופריטוניאום עליון ללא בלוטות מוגדלות. ‏לא נראה נוזל מיימת. ‏לסיכום: ממצא מוקדי אקסופיטי קטן מ 1- ‏ס"מ בזרוע לטרלית של אדרנל ימין ‏אין לשלול פאוכרומציטומה קטנטנה - דרושה קורלציה קלינית ומעבדתית חוזרת והמשר בירור בהתאם. מה דעתך לדרך טיפול ? ניתוחי ? ברור גנטי ? בתודה.

שלום רב, לפי הנתונים שכתבת אני מבינה שיש חשד לפיוכרומוציטומה. אינני בטוחה עדין לפי כל הנ"ל שזאת האבחנה. בעקרון, אם מדובר בפיוכרומוציטומה - הטיפול הוא ניתוחי, אך חשוב לעבור ניתוח במרכז עם ניסיון בטיפול של חולים עם פיוכרומוציטומה (כולל הכנה נכונה, הרדמה וניתוח, השגחה לפני ואחרי). רוב הגידולים מסוג זה הם ספורדים, אך אחוז קטן יכולים להופיע במסגרת של תסמונת גנטית - ואנחנו מחליטים על צורך בבירור גנטי לפי כל מקרה לגופו. ממליצה לפנות לטיפול מסודר במסגרת של מרפאה אנדוקרינית או מרפאה של גידולים נוירואנדוקרינים, בברכה, ד"ר גלסברג

21/03/2018 | 14:55 | מאת: מורדכי

תודה על התשובה

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים