קרצנואיד בפונוס הקיבה

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

11/01/2017 | 12:54 | מאת: מרגלית

שלום רב! אבקש לברר באיזה שלב הולכים לניתוח? ומהן תופעות הלוואי של זריקת הסומוטולין שניתנת לגידולים מסוג קרצנואיד בקיבה? תודה מרגלית

שלום רב, בדרך כלל היום נמנעים מניתוח, רק במקרים נדירים שהגידול גדול ולא ניתן לכריתה אנדוסקופית, או בעל מאפיינים אגרסיבים. אנאלוגים לסומטוסטטין הם טיפול ידוע ומקובל, עם מיעוט תופעות לוואי, בעיקר יציאות רכות וגזים אשר בד"כ חולפים עם הזמן. כמו כן, יכולה להיות עליה ברמות הסוכר בחולים עם סוכרת. בברכה, ד"ר גלסברג

12/01/2017 | 18:48 | מאת: מרגלית

תודה רבה דר גלסברג!!

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים