שאלה.

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

11/02/2002 | 13:08 | מאת: אמא מודאגת

לד"ר ירדני שלום !! בני בן 8,ילד בריא ומתפתח יפה,אך יש דבר שמאד מטריד אותי והוא גודל הפין שלו.לדעתי הוא מאד קטן לגילו אך האמת שלא יודעת מה גודלו התקין אצל בנים בני 8.(הוא בני הראשון).הוא מאד ביישן וגם מסרב להיבדק ע"י רופא הילדים.איך נוכל לדעת האם גודל הפין תקין? ואם לא מה ניתן לעשות? אני מאד מוטרדת וחסרת אונים בנושא מכוון שהילד מסרב לחשוף את אברי המין אפילו לבעלי. בתודה מראש, אמא.

שלום רב לך אמא מודאגת בגיל של בנך איבר המין עדיין לא אמור לגדול. בילדים לפני תקופת ההתבגרות, במיוחד אם הם מעט שמנמנים, הפין יכול להראות קטן יחסית וזו אכן הבעיה ברוב רובם של המקרים. בכל מקרה הייתי ממליץ שילדך ייבדק אצל רופא הילדים, והוא יחליט אם יש מקום לבירור נוסף אצל אנדוקרינולוג (מומחה לבעיות הורמונליות) או לא . בברכה,

מנהל פורום כירורגיית ילדים