טראומה של שני ניתוחים רצופים

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

20/01/2002 | 10:04 | מאת: אורון

לפני כשלוש שבועות נותחתי לכריתת חלק קטן מהמעי הדק כתוצאה ממחלת הקרוהן. לאחר כארבעה ימים הרגשתי כאבים עזים בכל הגוף ולא יכולתי לזוז, לקחו אותי לצילום חזה וראו הרבה אויר בכל הגוף. התברר שכתוצאה מבדיקת קולונוסקופיה שבה צרבו לי פוליפ שהיה לי במעי הגס נוצר חור שגרם לגזים לצאת החוצה לחלל הגוף... מיד באותו הרגע נותחתי פעם שניה בכדי לתפור את החור ולעשות "סטומה"... מהניתוח השני אחרי שתהעוררתי נעלם לי הקול (שנראה לי שהוא חוזר לאט לאט) ויש לי קשיים בנשימה ולחצים באזור הצוואר. לאחרונה החלו גם כאבי גב תחתון (אולי מזה שלא קמתי מהמיטה הרבה זמן.. נורא קשה לי ללכת עם התפרים (תפרי לחץ) ואני חייב לישון מכופף בכדי שזה לא יכאב. האם זה נורמלי כל הסיפור הזה??

אורון יקר, ראשית, צר לי מאד על הסבל והכאבים שעוברים עליך בימים אלה ואני לאחל לך החלמה מלאה ומהירה. לכל נתוח יש רשימה של סיבוכים שיכולים לקרות ואותם לרוב מסבירים למטופל במסגרת הסיכונים הכרוכים בנתוח. מתאורך אני מבין שהמעי הגס התנקב בעיקבות כריתת פוליפ בקולונוסקופיה שקדמה לניתוח - זהו סיבוך נדיר אך מוכר והצורך בהתקנת סטומה תלוי במצבו הכללי של המטופל ובזמן החולף מעת ההתנקבות עד לאיבחון. באשר להעלמות הקול - כיוון שלא נותחת באיזור החזה והצוואר, נראה לי שהוא נובע מההרדמה וזה לרוב מלחץ של צינור ההנשמה. במידה וזו אכן הבעיה אז הקול אמור לחזור בימים הקרובים ולשוב ולהיות כשהיה. הכאבים השונים שאתה מתאר מקורם בחתכי הנתוח ואכן תפרי מתח רק מחמירים את הכאב ואילו הכאבים האחרים, כפי שציינת, נובעים משינויי התנוחה. בעוד שלהרבה דברים אין לרפואה עדיין טיפול מספיק טוב, למניעת כאב ישנם טיפולים טובים מאד ואין כל סיבה שתמשיך לסבול - אנא פנה עוד היום לרופא המטפל בך ובקש טיפול יותר יעיל כדי לא לסבול עוד כאב. באיחולי החלמה מהירה

מנהל פורום כירורגיית ילדים