מכה באשכים מפינה של שולחן וכתוצאה מהמכה ירד לו דם

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

19/10/2016 | 20:58 | מאת: מירב

שלום...בני בן ה11 קיבל מכה חזקה מפינה של שולחן באשכיו וכתוצאה מהמכה ירד לו דם לאחר שראיתי את המכה הבחנתי שבחיבור בין 2 האשכים יש פתח קטן כמו חור ומסביב לפתח ישנה נפיחות והצבע כחול סגול...מה עליי לעשות ומהי חומרת המצב? כרגע לא מתלונן על כאבים חזקים במיוחד רק צריבה קלה במקום. בבקשה תשובה דחופה תודה

שלום מירב התאור שלך אופייני לפגיעה בשק האשכים ובמידה והכאבים לא חלפו, חשוב שיבדק בדחיפות ע"י רופא לוודא שאין פגיעה באשך. במידה והוא לא כאוב, חשוב להמנע מחדירת זיהם דרך הפצע וזאת ע"י המנעות מכניסה לבריכה או ים, שטיפות עם מי סבון ומריחת משחה אנטיביוטית. בברכה,

מנהל פורום כירורגיית ילדים