גדם טבור שאינו נושר

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

20/01/2016 | 16:13 | מאת: מיה

שלום רב, בני בן חודש הופנה כיום לכרורג להסרת חבל / גדם הטבור שלדברי הרופאה עדיין אדוק לגוף ללא סימן לשחרור קרוב. השאלה היא לגבי התהליך הכרורגי אם אכן יתבצע,;האם כרוך בדקירות, כאבים וכו? מה הפרוצדורה הנהוגה במקרה זה? תודה רבה

שלום מיה הגדם של חבל הטבור יכול עדיין לפול מעצמו אך כדאי להיבדק ע"י כירורג ילדים. במידת הצורך ניתן לקשור או לחתוך את בסיס הגדם ומדובר לרוב על פעולה לא כואבת כי על הגדם אין תאי עצב. בברכה,

מנהל פורום כירורגיית ילדים