בקע וגרנולומה טבורית ששקעה

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

19/01/2016 | 18:41 | מאת: רונית אופק

שלום לך, ביתי התינוקת בת 2.5 חודשים נולדה עם בקע טבורי, לאחר זמן מה התפתחה שם גם גרנולומה טבורית. הגרנולומה לא טופלה עד כה, בעצת הרופאה אך בנתיים הבקע נסגר והגרנולומה פשוט שקעה פנימה אל תוך הטבור. מה עלינו לעשות? האם זה מסוכן? רק בעיה אסטטית לעתיד? האם גרנולומה חולפת לבדה? מה הטיפול המקובל? תודה מראש, רונית.

שלום רונית בדומה לבקע הטבורי, גם הגרנולומה יכולה להצטמק ולהעלם מעצמה. עד שתעלם, הטבור יכול להזדהם ולכן חשוב לשמור על הניקיון שלו. אם הגרנולומה לא תעלם, כדאי להיבדק ע"י כירורג ילדים. בברכה,

מנהל פורום כירורגיית ילדים