גוש מתחת לפטמה;

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

14/10/2014 | 08:53 | מאת: שירה

שלום, הילדה שלי בת 3 וחצי אתמול ליטפתי אותה והרגשתי מתחת לפטמה(בערך 2 ס"מ מתחת) שלה גוש/עצם שלא קיימים בצד השני של הגוף מה זה יכול להיות? נתקלתם בדבר כזה???

שלום שירה גוש כזה יכול להיות מרקמה רכה שנמצאת תחת העור או כפי שציינת בליטה של עצם שיכולה להופיע בתהליך הגדילה. אני מבין שהגוש לא מכאיב ואין סיפור של חבלה או עקיצה שגם יכולים לגרום להופעת גושים. מציע שתגשי לרופא הילדים שלאחר בדיקה ישקול אם יש צורך בבדיקת הדמיה כמו אולטרסאונד או צילום חזה, ובמידת הצורך יפנה אתכם לבדיקת כירורג ילדים. בברכה,

מנהל פורום כירורגיית ילדים