בקע טבורי

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

23/09/2014 | 03:58 | מאת: יעקב

הנכדה שלי בת תשעה חודשים בזמן הלידה גילו שיש לה בקע במפסעה ובטבור לפני שלושה חודשים עברה ניתוח בקע במפסעה ונאמר לנו שעדיין לא מנתחים את הטבור כי זה יעבור לבד עד גיל שלוש בחודשיים האחרונים אנחנו מבלים איתה פעם בשבוע בחדר מיון ותמיד מחזירים לה אותו ואז היא מרגישה טוב למשך שבוע אבל תמיד הטבור יוצא לה אחרי שבוע בבית החולים לא ממהרים לנתח אותה ותמיד אומרים שזה יעבור עד גיל שלוש ותמיד יש חילוקי דעות בין הרופאים בחדר מיון אומרים שצריך לנתח אבל תמיד כירורג ילדים אומר שלא מה אנחנו אמורים לעשות הילדה סובלת ואנחנו לא יכולים לעזור לה תמיד פונים למיון ותמיד הגלגל סובב בחילוקי דעות בין הרופאים אבקש את עצתך תודה מראש יעקב

שלום יעקוב גם אני לרוב לא מנתח בקע טבורי לפני גיל 4 שנים כי יש לבקע טבורי יכולת להסגר לבד. במידה והכאבים שלה נובעים מכליאה של תוכן בטבור בהחלט יש מקום לנתח קודם אפילו בגיל 9 חודשים. חג שמח

02/10/2014 | 20:13 | מאת: יעקב

שלום לך ד"ר בנכדה עברה ביום שלישי בלילה ניתוח חירום בבקע ומאתמול יש לה הקאות וחם של 39 שמורידים לה אותו באקמול היא לא מסוגלת לאכול כי ישר בקיאה היא עדיין מאושפזת בבית החולים והרופאים אומרים שהניתוח הצליח ושזה בסדר ולא צריך לדאוג אבל אני כן דואג מה אתה יכול להציע לי לעשות ???

מנהל פורום כירורגיית ילדים