ניתוח בתינוקת

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

12/09/2014 | 11:05 | מאת: אמא של תינוקת מתוקה

ביתנו התינוקת בת חודשיים. נולדה עם איטמות פי הטבעת, עם פיסטולה לזוית הנרתיק. בגלל מיעוט יציאות עברה קולוסטומיה וכעת עם סטומה . בהמשך, במהלך השנה הקרובה, אמורה לעבור ניתוח לתיקון פי הטבעת. אני מנסה להבין קצת את המציאות, כי לא הכל ברור לי ... כמה שאלות: 1. מה אמור להתבצע בניתוח כזה לתיקון? האם חיתוך לכל האורך מעצם הזנב עד לנרתיק ואז מיקום מחדש של הפיסטולה (כך הבנתי מכירורג ששוחח איתי מיד אחרי הלידה בבית החולים) ? או אולי לא הבנתי נכון ויש טכניקה/אופן אחר? אני מנסה להבין איך מתקנים דבר כזה. 2. כללית זה נשמע לי ניתוח לא פשוט (אבל אינני כירורגית, רק אמא שלה). מה מידת ההצלחה של ניתוח כזה? עד כמה מצוי שצריך אחריו ניתוחים נוספים (חוץ מסגירת הסטומה כמובן)? 3. האם הפיסטולה מחליפה את פי הטבעת לחלוטין? איך יודעים שיש שם בפיסטולה שרירים/עצבים שמתפקדים כמו שצריך ותהיה לה שליטה על יציאות? 4. מהי איכות החיים של מי שעבר ניתוח כזה? ממה צפוי לסבול במשך החיים? סליחה על ריבוי השאלות. אם תוכלו לענות גם על חלקן זה יהיה מצוין. תודה.

שלום רב לכם השאלות שלך מאד מובנות לי כמו הדאגה לשלום ביתך. בניתוח הצפוי אנחנו אמורים לנתק את הפיסטולה מהנרתיק ולהוציאה מהמקום המיועד לפי הטבעת. את הניתוח ניתן לעשות בשתי גישות, אחת כפי שתארת, דרך חתך בין העכוזים והשניה באופן לאפרוסקופי עם גישה מהבטן וחתך קטן במיקום של פי הטבעת. הגישה ניקבעת בהתאם למיקום הפיסטולה ומיומנות של המנתח. הניתוח אכן אינו פשוט אך ניתן להגיע לתוצאות טובות ובדרך כלל אין צורך בניתוחים נוספים. בזמן הניתוח אנחנו מבצעים גירוי חשמלי וכך מזהים את סיבי השריר שאמורים לאפשר שליטה על היציאות ואת הפיסטולה מעבירים דרכם. בעיית השליטה על הסוגרים כפי שאת מציינת, היא אכן הבעיה הקשה שיכולה להיות. במקרים הקשים אין בכלל שליטה ואז צריך להעזר בחוקנים, אך לרוב יש שליטה סבירה. בברכה,

מנהל פורום כירורגיית ילדים