sequestratation בשבוע 24 להריון .

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

17/06/2014 | 21:48 | מאת: זיוה

שלום ד'ר . אני בשבוע 24 , עשיתי היום אולטרסאונד שני והתגלה ממצא של sequestratation ולא ניתן לשלול שילוב של ccam . הממצא בגודל 3.6/3.4/2.5 ודוחק את הלב ימינה . השאלה שלי , האים יש ניסיון עם מקרים כאלה ? מה מצב התינוקות אחרי לידה וניתוח ? האם לשקול הפלה ?

שלום זיוה הניסיון שלי עם Bronchopulmonary sequestration (BPS) הוא לא גדול. מדובר בממצא שיכול להיות קשור גם למומים אחרים שחשוב לבדוק. המהלך של ה BPS יכול להחמיר עם הזמן אך יכול גם לקטון ולהשפיע מעט מאד על התפתחות התינוק וילד. בניתוח אנחנו מוציאים את הממצא ויש סיכוי טוב להחלמה. הממצא שאת מציינת אינו קטן והעובדה שהוא דוחק את המדיאבטינום מחייבת כמובן לשלול גם מומים מולדים אחרים שיכולים לתת תמונה דומה. האם עשית MRI?

23/06/2014 | 09:32 | מאת: זיוה

עדיין לא הרופא המטפל , המליץ לעשות mri בשבוע 28 ,אתמול עשינו אקו לב והתוצאה תקינה , אך הלב לא יושב במקום .

מנהל פורום כירורגיית ילדים