דלקת מתחת לציפורן של האצבע לאחר מכה חזקה

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

08/03/2014 | 22:15 | מאת: ליה

שלום, לפני מספר ימים נתרקה על האצבע שלי דלת של האוטו. לאחר יום שבו סבלתי מכאבים איומים עשו לי ניקוז דרך הציפורן ויצא מעט דם ( הרוב כבר נקרש). מאז, עברו כיומיים ונראה לי שהתפתחה לי דלקת מתחת לציפורן כי זה די נפוח ונראה שיש מוגלה מתחת. בינתיים התחלתי לקחת אנטיביוטיקה( ציפוויט) בגלל סטרפטוקוק בגרון אבל לא נראה שזה מוריד את הדלקת באצבע. האם צריך לפנות לרופא להתערבות כירורגית? יש לציין כי אני לא סובלת כבר מכאב כמו קודם רק כשאני נוגעת באיזור הוא כואב נורא. ממתינה לתשובה, תודה

שלום ליה לרוב ניתן לטפל בזיהום בעזרת "אמבטיות" של האצבע שמשרים במי סבון שלוש פעמים ביום, משחה אנטיביוטית ואנטיביוטיקה דרך הפה. במידה ומחמיר כדאי לפנות לרופא במיון שיכול לנקז מורסה תחת הציפורן. בברכה,

מנהל פורום כירורגיית ילדים